Miért?

Ebben a blogban a saját tapasztalataimat osztom meg Veled, aki még csak most gondolkodsz azon, hogy vajon mit csinálsz rosszul, hogyan tudnál javítani az életeden, de minden eddigi próbálkozásod kudarcot vallott. Hogy miért teszem mindezt? Azért, hogy értelmet adjak mindannak, ami velem történt. És ez az értelem a másokon való segítés. Így könnyebb elviselnem a "miért pont velem történt ez?" érzését.

Az objektív valóságot pedig Patricia Evans: Szavakkal verve című könyve szolgáltatja a saját tapasztalataimhoz. Nem bátorítalak és nem biztatlak semmire, mert minden élethelyzet más és más. Csupán segíteni szeretnék Neked, hogy felismerd azt a jelenséget, ami körülvesz, amiben élsz, és még csak nem is tudsz róla: a szóbeli bántalmazást.

2014. június 9., hétfő

Megőrjítés

Ez az érzelmi erőszak kategóriája, de Patricia is ír róla érintőlegesen.

"A partnere az egyik nap ezt mondja, a másik nap pedig pont az ellenkezőjét."

Erre sajnos, van egy nagyon jó példám.
A fiamnak minden kedden nulladik órája volt. Ezt elmondta nekünk, de hogy biztos beérjen, még aznap reggel is szólt. A szóbeli bántalmazó ráförmedt, hogy "minek szólsz, nem kell szólni, nagyon jól tudom, hogy előbb kell elindulni, már egyszer mondtad." A gyerek a következő kedd reggel nem szólt. Mivel már elmúlt az időpont, amikor el kellett volna indulnunk ahhoz, hogy beérjen, megkérdezte, hogy nem megyünk-e. Erre a szóbeli bántalmazó ismét ráförmedt: "miért nem szóltál, hogy előbb kell elindulni?" Nem mertük mondani, hogy azért, mert ő mondta a múlt héten, hogy nem kell szólni,de annyira forszírozta, hogy végül is megkockáztattam, hogy emlékeztettem rá. Erre egész úton ezen témázott, váltakozva hibáztatta saját magát és minket. Hiába kértem, hogy lépjünk már túl ezen a témán.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése